Annuleren

Zoek hier binnen onze website

#19 - Raakt het jouw ziel?

emmaus_19.jpg

Lezen: Jesaja 53:4-6

Misschien ben jij wel iemand die graag reist. Het liefst zo ver mogelijk. Op een gegeven moment vraagt iemand jou: “Wat is het mooiste plekje in jouw omgeving?” Je denkt na, en opeens besef je dat je het helemaal niet weet. Je kent je eigen omgeving niet. Je ging eraan voorbij, omdat je wel dacht dat je wist hoe het er allemaal uitziet.

Dat is met bekende gedeelten uit de Bijbel ook zo. Je denkt te weten wat er staat, maar is het ook echt zo? Als je met de snelheid van een intercity door een natuurgebied snelt, zie je weinig van de mooie natuur. Maar als je er doorheen wandelt, kun je wel honderd keer dezelfde wandeling maken en toch nieuwe dingen zien.

Die houding is ook bij bekende Bijbelgedeelten nodig. Wandel door het Woord en laat het op je inwerken.

Jesaja maakt een indringend schilderij van de lijdende Heere Jezus. Het is heel bekend. Maar ga er dit keer niet aan voorbij. Het is indringend. Je kunt er niet omheen. Ook al gaat het om dingen die pas eeuwen later zullen gebeuren; het lijkt alsof Jesaja ooggetuige is. Dát doet de Heilige Geest Die in de profeten van het Oude Testament was.

Lees vandaag dit hele hoofdstuk, Jesaja 53, nog een keer, en nog een keer. Blijf lezen. Raakt het jou ziel? Hoe je ook bezig bent met deze woorden uit de Bijbel, je zult de bodem niet raken. Hier lees je hoe de Zaligmaker van zondaren Zijn weg gaat naar het kruis. Neem geen genoegen met snel lezen, maar gun jezelf de rust om dit lied biddend te overdenken. Drukken jouw zonden? Weet je niet hóe je bij God terug moet komen? Roep je om de Zaligmaker? Hier is Hij.

Guido de Brès zegt in de Nederlandse Geloofsbelijdenis: “Wij vinden alle troost in Zijn wonden.”

Voorafgaand aan het Heilig Avondmaal hoor je het elke keer weer: “Ik voor u, daar u anders de eeuwige dood zou moeten sterven”. Ik in jouw plaats! Dit maakt alles ondergeschikt. Zelfs het coronavirus. Want, niets, niets, niets… kan ons scheiden van de liefde van God in Christus. Dít biedt echt troost. Een woord om je aan vast te houden.

1178