Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Terug naar het overzicht

Bondsdagen

Ieder voorjaar worden er vijf +12 Bondsdagen gehouden aan het einde van het verenigingsseizoen. Jongeren van de +12 en +14 verenigingen uit het hele land gaan naar een Bondsdag in hun regio.

Wat gebeurt er op een Bondsdag?

Elke Bondsdag heeft een thema. Bij dit thema wordt een Bijbelse toespraak gehouden en alle andere programmaonderdelen hebben te maken met het thema. Uiteraard hebben jongeren een groot aandeel in het programma.

De Bondsdag wordt gehouden op zaterdagochtend. De +12 Bondsdag duurt van 10:00 tot 11:30 uur. Ieder jaar bezoeken ongeveer 3000 jongeren de Bondsdag.

Bondsdag 2017

In 2017 worden de Bondsdagen gehouden op 13 en 20 mei. Het thema van de Bondsdag is: Bid elke dag! Bidden is spreken met God. Maar hoe doe je dat dan? Welke woorden gebruik je? En mag je overal om bidden? Het zijn een paar vragen die de predikanten zullen behandelen in hun Bijbelse toespraak.

Vragen gezocht

Naast de toespraak willen we ook in een praktisch forum een aantal vragen bespreken met de dominee, een leidinggevende en een paar jongeren. Hiervoor willen we zo dicht mogelijk aansluiten bij de vragen die er leven bij jongeren. Daarom vragen we leidinggevenden om op een komende JV-avond een aantal vragen op te laten schrijven en deze per mail voor 1 april door te geven aan Jaco Pons: jj.pons@jbgg.nl

Locaties

Datum Plaats Spreker  
13 mei Dordrecht ds. G.J. van Aalst VOLGEBOEKT -
aanmelden niet meer mogelijk
13 mei Wageningen stud. J.B. Huisman VOLGEBOEKT -
aanmelden niet meer mogelijk
20 mei Rijssen - Zuid ds. A. Schreuder  
20 mei Benthuizen ds. H.A. van Zetten  
20 mei Yerseke ds. S. Maljaars  

 

Aanmelden Bondsdag

Meld je zo snel mogelijk aan voor de Bondsdag, zodat je er zeker van bent dat je een plaats hebt in de kerk. Dit jaar hanteren we het principe VOL=VOL. Als een locatie dus volgeboekt is, kan je jezelf er niet meer voor aanmelden. Voor Dordrecht en Wageningen kan je jezelf niet meer aanmelden.

    352