Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Blog: Bestaat God?

BLOG JONGEREN

Wie kent deze vraag nu niet! Ouderen, jongeren, opvoeders, docenten, hulpverleners, ambtsdragers, iedereen. Voor hoeveel mensen is het antwoord op deze vraag een negatief antwoord geworden? Hoeveel kerkelijke jongeren (en ouderen) hebben hiermee de kerk vaarwel gezegd?

Er zijn veel wegwijzers in het zoeken naar God. Of is het zoeken naar geluk? Zo kreeg ik onlangs een blaadje van de onder ons wel bekende mensen die soms langs de deur komen in handen. ‘Op weg naar geluk’ was de boodschap. Even ter illustratie: een oplage van ruim 64 miljoen exemplaren beschikbaar in 182 talen! Over principes en eigenschappen die ons helpen gelukkig te zijn. En er stonden echt mooie, Bijbelse onderwerpen in. Met de vindplaatsen erbij! Over tevredenheid, liefde en vergeving. Maar God laat geen geluk vinden. Hij laat Zichzelf vinden! Hij vervuld zijn Woord.

Deze zomer zijn wij verhuisd. Het leek zo onmogelijk. En toch moest het. En als Deze God nu in je  leven laat blijken, dat Hij is Wie Hij zégt dat Hij is, dan weet je het zo zeker: God bestaat!

Een God die de garantie geeft op een fijn en makkelijk leven bestaat niet. Een God die een uitgestippelde levensreis geeft ook niet. En haken velen juist híer niet op af? Verwacht om met God óók het geluk te vinden en teleurgesteld uitgekomen. Maar wat is nu geluk? En dit is het eeuwige leven, dat zij U kennen, den enigen waarachtigen God, en Jezus Christus, Dien Gij gezonden hebt (Joh.17:3). Hij geeft Zijn trouw aan ontrouwe mensen. Hij geeft Zichzelf. In Zijn Zoon.

Teleurstellingen zijn dan geen redenen om Hem vaarwel te zeggen, maar juist de weg om te mogen leren Wie Hij is. Onveranderlijk en getrouw. Niet dankzij, maar ondanks ons.

Hij houdt getrouw Zijn Woord.

 

Arie de Vreugd

289