Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Blog: Grenzeloos jeugdwerk

continents-695192_1280

Zendingswerk kan rekenen op een grote betrokkenheid van onze achterban. De laatste zendingsdag was weer druk bezocht. Er kwamen diverse dringende vragen  naar voren. Waar ligt de grens van het zendingswerk? Ligt deze grens ver weg of dichtbij? Ligt deze grens misschien in mijn eigen stad of dorp? Of ligt deze grens bij de drempel van mijn huis?

Door: Aline van de Maat

Deze vragen kunnen we ook stellen als het gaat om het jeugdwerk; waar ligt de grens van het jeugdwerk? Aan het einde van het jeugdwerkseizoen of daarbuiten? Bij de grens van de eigen gemeente of binnen ons kerkverband?

Jeugdwerk gaat het hele jaar door, ook al zijn de verenigingen afgelopen. Kinderen en jongeren hebben ons blijvend nodig, juist ook in de vakantie. Houd jij, houd ik onze jongeren in het oog, als we ze niet meer tegenkomen op de vereniging, op jongerenavonden of conferenties?

Jeugdwerk gaat door; op de knieën. Laten we blijven bidden voor onze kinderen en jongeren.

Dit is niet alleen taak voor de leidinggevenden, maar van de hele gemeente. Laten we juist in de vakantietijd die voor ons ligt, jeugdwerk een taak van de gemeente maken. Jongeren zijn de toekomst van de kerk, uit onze jongeren wil de Heere Zijn gemeente bouwen.

Voor ons een grote verantwoordelijkheid om onze jongeren voor te leven, betrokken te zijn bij hen en voor hen te bidden.

Bidden om kracht om staande te blijven te midden van alle verleidingen. Bidden om de werking van Gods Geest als zoveel kinderen en jongeren met de Koers-vakanties op pad gaan en met elkaar de Bijbel openen.

Laat het jeugdwerk in de gemeenten net zo’n plek innemen als het zendingswerk. Als jongeren de toekomst van de kerk zijn, zijn ze ook de toekomst van het zendingswerk. Investeer daarom in de toekomstige zendingswerkers.

289