Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Blog: Let it go

_Column

“Ach joh, zoals we altijd zeggen: ‘Let it go, let it go’” (Laat het los, laat het gaan). Met een collega bespreek ik een situatie op mijn werk.

Regelmatig hebben we het samen over situaties waar we tegenaan lopen en die we maar moeilijk kunnen veranderen. Dat worden meestal dingen die we zogezegd ‘los moeten laten’. “Die collega’s lopen vanzelf tegen de lamp. Mensen die de regels niet navolgen gaan vanzelf onderuit”, overtuigt mijn collega me, als ik nog naar een oplossing probeer te zoeken. Ze hoeft alleen de wijs maar te neuriën en ik weet wat ze wil zeggen: “Let it go”.

Nog diezelfde avond zit ik in de kerk, het orgel speelt voor de dienst en ik denk aan diezelfde situatie op mijn werk. Lastig hoe we dat op kunnen lossen. Ik probeer de gedachte van me af te schudden, want daarvoor ben ik niet naar Gods huis gekomen. Als vanzelf begint het deuntje zich in mijn hoofd af te spelen ‘Let it go’. Ik weet inmiddels dat het een wereldhit van Froozen is. Het schaamrood kleurt mijn wangen, wat een liedje om in de kerk aan te denken!

Ik moet ook denken aan een tekst in Filippenzen: Weest in geen ding bezorgd. Zou dat niet een veel betere manier zijn dan het inmiddels ingeslepen ‘Let it go’ tussen mijn collega en mij? Niet bezorgd zijn, maar wat dan wel? Maar laat uw begeerten in alles, door bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God. Ik realiseer me dan pas wat ik veel beter kan doen. Niet loslaten, maar bij God brengen! Wat doe jij als je er in een situatie niet uitkomt?

  • Antonet van Tilburg
289