Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Blog: Verhalen én voorbeelden

BLOG JONGEREN

Vroeger... Zodra dit woord valt komen er allerlei verhalen los. Als jongere kun je dan alleen nog maar luisteren. Verhalen over een tijd waarin je 's avonds nog alleen over straat kon gaan, een ijsje kon kopen voor een paar cent en een ritje met de bus een topattractie was.

In de kerk valt dit woord ook vaak. Ook dan kun je alleen maar luisteren. Naar verhalen over hoe rijk de Heere werkte in het leven van Zijn kinderen. Hoe zij elkaar opzochten in gezelschappen. De wonderlijke uitreddingen die in hun leven plaatsvonden. Daar ging wat van uit. Vaak blijft het dan even stil. Aarzelend volgt vaak de vraag: “Waar vind je dat nog?”

Deze verhalen maken indruk, maken jaloers. Ze kunnen echter ook moedeloos maken. Als jongeren leven we nu. In een tijd die veel van ons vraagt. Bijzondere bekeringsverhalen kennen we vooral uit boeken. De vraag kan zomaar naar boven komen: zou God nog wel werken?

Vol zorg wijzen de ouderen op de verschillen tussen toen en nu. Toen waren er nog geen social media, geen smartphones. De mensen zochten elkaar op. Ze hadden de Heere bij alles nodig. De jongeren hadden respect voor kinderen van God. De zorgen over deze tijd worden wel eens samengevat met de zin: “Het is een donkere tijd”.

Tijdens deze momenten komt de vraag wel eens in mij naar boven: “Zou God dan veranderd zijn?” Elke tijd heeft zijn eigen verleidingen gehad. God werkt er al die jaren dwars door heen. Zou Hij zich door social media en smartphones tegen laten houden? Waren de mensen vroeger beter dan nu?

Verhalen zijn mooi en maken jaloers. Als jongeren verlangen we naar voorbeelden. Kinderen van God, die heel eenvoudig door hun woorden en daden, laten zien hoe goed het is om God te vrezen. In deze tijd, ondanks alle verleidingen. Voorbeelden die jaloers maken én hoop geven!

Leanda van Dam

289