Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Nieuws voor kerkenraden

De Jeugdbond geeft regelmatig een nieuwsbrief uit met daarin nieuws voor kerkenraden. Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen. Meldt u dan aan.

Ds Terlouw 2017
21 apr 20170 reacties
In memoriam ds. L. Terlouw - voorzitter Jeugdbond
Met ontroering en verslagenheid ontvingen we vrijdagmorgen 21 april jl. het bericht dat de Heere tot Zich heeft genomen onze voorzitter, ds. L. Terlouw.
verder
cross-423157_1920
14 apr 20170 reacties
Geloof je dat? - Goede Vrijdag en Pasen
Indien gij met uw mond zult belijden de Heere Jezus, en met uw hart geloven, dat God Hem uit de doden opgewekt heeft, zo zult gij zalig worden (Romeinen 10:9). Als een krachtige bazuinstoot klonk het over de kruisheuvel: “Het is volbracht”. In het Grieks slechts een woord: voldaan! Wie zal ooit de diepte van dat woord begrijpen? In het vroege morgenlicht van Pasen wordt het zichtbaar, want Jezus staat op. Paulus zegt dat Gód Hem uit de doden heeft opgewekt! Tevreden met het offer van het Lam van God, dat de zonde van de wereld wegdroeg. Nu jaagt de dood geen angst meer aan want alles, alles is voldaan!
verder
FotosessieAmersfoort©ceesvdwal_102
13 feb 20170 reacties
In gesprek met catechisanten
De laatste catechisatieavonden komen er weer aan. Nog een aantal lessen voorbereiden en dan zit het seizoen er weer op. Juist de afsluiting en de opening van het nieuwe seizoen bieden ook mogelijkheden om met jongeren in gesprek te gaan rondom een thema op het snijvlak van geloofsleer en actualiteit.
verder
tablet-1075790_1920
13 feb 20170 reacties
“Dat speelt niet in onze gemeente”
Ds. P. van Ruitenburg heeft voor jongeren (en volwassenen) die worstelen met seksverslaving een boekje geschreven. Waarom? Om ze een hart onder de riem te steken en ze te leren omhoog te zien.
verder
FotosessieAmersfoort©ceesvdwal_1
13 feb 20170 reacties
Tieners willen voelen wat echt is
“Tieners stellen vragen. Ze confronteren: ‘Wat moet je met de Bijbel?’ ” Dominee L. Terlouw maakte het op het symposium ‘Bouwen aan vertrouwen’ heel concreet. “Wat bedoelen ze met deze vraag?
verder
love-1100255_1920
15 nov 20160 reacties
Kerk en mediawijs opvoeden - Handreiking
“Als de Heere in je leven komt, gaat je smartphone eruit”. In de kerk en op de catechisatie wordt vaak een link gelegd met nieuwe media; vaak in negatieve zin. Hoe kunnen kerkelijke opvoeders op een verbindende manier het gesprek aangaan rondom mediagebruik?
verder
Ds. B. van der Heiden
31 jan 20170 reacties
Oud-Jeugdbondvoorzitter met emeritaat
Velen jaren was ds. B. van der Heiden uit Alblasserdam actief betrokken bij het landelijk jeugdwerk. Nu gaat hij met emeritaat. Door: Laurens Kroon
verder
Kerkklokken-2
10 feb 20170 reacties
Column: "Hulde aan de koster"
Bij 'jeugdwerkers' denk je aan de mensen die vanuit de gemeente betrokken zijn bij de verenigingen: leidinggevenden en de contactpersonen vanuit de kerkenraad. In veel gemeenten is er nog een 'jeugdwerker' die onmisbaar is voor goed lopend jeugdwerk: de koster! Door: Jaco Pons  
verder
Uil
01 dec 20160 reacties
Blog: Waar zijn de vaders in de opvoeding?
Waarom zie ik hier geen vaders? Hoopvol kijken de moeders naar mij: Hij, als enige man, begrijpt het toch wel? “Ik ben al blij dat mijn man thuis is, zodat hij kan oppassen.” “Ja, je weet het he, druk voor de zaak.” Ik herken het wel, maar weet niet of ik het wil begrijpen; vaders die de opvoeding aan hun vrouw over laten.
verder
DSC_0489
15 nov 20160 reacties
Blog: Jongeren en ‘De godvruchtige avondmaalganger’
De Zin-in commissie hield in de achterliggende tijd twee najaarsconferenties over het prachtige boek van Petrus Immens ‘De godvruchtige avondmaalganger’. Ik had het voorrecht een van deze conferenties te leiden. Drie ervaringen.
verder
DSC_3413
01 dec 20160 reacties
Blog: Kleur bekennen op catechisatie
‘Ik zou de doop missen’. Stel dat je voor je opleiding een jaar naar het buitenland zou moeten en terecht zou komen in een plaats waarin geen christelijke gemeente is. Wat zou je missen aan je eigen gemeente? Heel veel ogen staren me aan. Zo hebben ze nog nooit naar hun gemeente gekeken. Tsja, wat zou ik echt missen?
verder
DSC_3252
29 aug 20160 reacties
Een frisse start
Enthousiast, betrokken en een hart voor jongeren! Zo kan ik de drie leidinggevenden wel omschrijven met wie ik vorige week een overleg had. Als het aan hen ligt, zullen de +16 jongeren van deze gemeente een prachtig seizoen tegemoet gaan. Door: Aline van de Maat
verder
821