Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Thema-avonden

De Jeugdbond komt graag naar de gemeente om toerusting op maat te bieden aan leidinggevenden, ambtsdragers en/of jongeren. Ook wordt de Jeugdbond regelmatig uitgenodigd om te spreken tijdens gemeenteavonden.

Door jarenlange ervaring heeft de Jeugdbond op veel terreinen expertise opgebouwd. Op deze pagina vind je veel verschillende thema's waar je de Jeugdbond voor kunt uitnodigen. Natuurlijk kunnen er in de plaatselijke situatie behoeften of vragen leven. In overleg kunnen we maatwerk leveren. Dus mocht jullie thema er niet tussen staan,  schroom dan niet om contact op te nemen met de Jeugdbond. 

Contact

Bereikbaar

burnout+en+de+invloed+van+social+media+en+mobiele+telefoon.jpeg

‘Een grote groep jongeren wil minder schermtijd, maar voor hun gevoel is dat onbereikbaar!’

Wist je dat:

  • Elke Nederlander gemiddeld zo’n 66 keer per dag de telefoon oppakt?
  • Jongeren hun telefoongebruik het minst goed kunnen schatten?

Je herkent het vast wel. Zo’n leeg moment. Je voelt de neiging om je telefoon er even bij te pakken, al is het maar om te kijken hoe laat het is. Gemiddeld pakken jongeren zo’n 90 keer per dag hun telefoon. Schermen hebben een ontzettende aantrekkingskracht; het geeft invulling aan leegte en het gevoel erbij te horen, of het nu gaat om games, series of gewoon een spelletje. Tegelijkertijd slokt het veel tijd op. Hoe ga je hier nu op een gezonde manier mee om?

We komen graag langs om een interactieve toerustingsavond voor jongeren te geven. We gaan met hen in gesprek over gezond schermgebruik en nuttige tijdbesteding. Daarbij denken we ook met elkaar na over hoe zij dat kunnen bereiken in hun dagelijks leven. Deze toerusting bieden we aan voor twee groepen jongeren: jongeren tussen de 12-16 en 16+.

Naast deze avond voor jongeren bieden wij ook toerusting aan voor ouders, leidinggevenden en/of catecheten. Graag gaan we met u in gesprek om onze jongeren te bereiken. We sluiten graag aan bij de wensen van uw gemeente en bieden veel praktische tips en handreikingen.

Bereikbaar is een project waarin de Vluchtheuvel en de Jeugdbond hun expertise gebruiken om jongeren en hun opvoeders toe te rusten rondom game- en schermgebruik.

Geschikt voor leidinggevenden, ambtsdragers, gemeenteavonden, jongeren

1579