Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Jouw vraag

Heb jij ook een vraag voor Daniël? Mail dan naar: jouwvraag@jbgg.nl.

De vragen worden beantwoord door ds. G.W.S. Mulder of Laurens Kroon. Niet alle vragen kunnen in Daniël worden beantwoord. Soms zijn vragen meer geschikt voor een heel persoonlijk antwoord. De Jeugdbond neemt in ieder geval elke vraag serieus.

201614_blog_jongeren
22 feb 20170 reacties
Hoe weet ik dat ik op God vertrouw?
In de Bijbel staan heel veel teksten die beginnen met 'Vrees niet' of 'Weest in geen ding bezorgd'. De Heere vraagt van ons te vertrouwen op Hem. Als er Eén te vertrouwen is, is Hij het dan niet? Maar ik vraag me dan af: hoe weet je dat je op God vertrouwt?
verder
5_jouw_vraag
09 mrt 20170 reacties
Democratie
We hebben binnenkort verkiezingen om volksvertegenwoordigers te kiezen. Dat hoort bij democratie; zo regeert het volk. Is democratie eigenlijk wel Bijbels verantwoord?
verder
6_Jouw vraag
24 mrt 20170 reacties
Donkere tijd
In de preek horen we nogal eens over een ‘donkere tijd’. Wat wordt daar precies mee bedoeld en waarom wordt dat vaak vooral tegen jongeren gezegd? Het klinkt zo uitzichtloos.
verder
Kerkklokken-2
09 feb 20170 reacties
Kerkklokken
Voordat de kerkdienst begint, luidt de kerkklok. Moeten we dat wel doen? Je merkt soms om je heen en in de media dat het weerstand oproept. Daar zijn we als kerk toch niet mee geholpen?
verder
2_ Jouw_vraag
26 jan 20170 reacties
Openstaan voor kinderzegen
Wij hebben inmiddels een tijdje verkering en zouden graag willen trouwen, maar wij studeren nog. Als er kinderen zouden komen, moet ik stoppen met mijn opleiding en gaan werken voor een inkomen. We zouden heel graag kinderen willen krijgen van de Heere. We willen het absoluut niet zelf inplannen, maar hoe moeten we hiermee omgaan?
verder
1_Jouw_vraag
05 jan 20170 reacties
Bestaat God wel?
In mijn familie en in de kerk heb ik veel meegemaakt. Dat geeft mij veel teleurstelling en twijfel. Nu cirkel ik steeds om de vraag: Bestaat God wel? Wat is waarheid?  
verder
23_Jouw_vraag
15 dec 20160 reacties
Een ouderling met gebreken
Mijn catecheet, ouderling in onze gemeente, slaat tijdens de catechisatie soms behoorlijk de plank mis in de communicatie met ons. Wat kan ik daaraan doen?
verder
21_Jouw_vraag
18 nov 20160 reacties
Wat is een christen?
Wat is een christen? Al die wetjes, is dat nu wat moet?
verder
20_Jouw_vraag
03 nov 20160 reacties
Geraakt door een Bijbeltekst
Welke waarde mag ik hechten aan het krijgen van teksten? Er zijn teksten die me soms erg raken en meerdere keren terug komen. Wat is de betekenis hiervan?
verder
19_jouw vraag
20 okt 20160 reacties
Jouw ziel
Hoe komt een mens aan zijn ziel? Geeft God een ziel? Als de ziel van God komt, waar komt dan de erfzonde vandaan?
verder
18_jouwvraag
07 okt 20160 reacties
Esther
Esther is een geschiedenis in de Bijbel. Hoe moet je zo’n boek lezen? Soms hoor je dat in zo’n boek een soort diepere geestelijke laag zit. Maar, hoe weet je dat dan?
verder
13 JOUW VRAAG (2)
08 sep 20160 reacties
Hij wil dat ik in de kerk ben
Ik hoor weleens mensen zeggen na een kerkdienst, waarbij een jongere niet aanwezig  was: “Dit was misschien wel dé preek die God wilde gebruiken om je hart te verbreken en Zich aan jou te openbaren”. Maar als dat echt zo is, dan zorgt God er toch juist voor dat je tijdens die preek aanwezig bent?
verder
376