Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Advies

En indien iemand van u wijsheid ontbreekt, dat hij ze van God begere, Die een iegelijk mildelijk geeft, en niet verwijt; en zij zal hem gegeven worden. (Jakobus 1:5)

Het leiding geven aan de gemeente en aan jongeren van de gemeente is een mooie taak, maar ook een verantwoordelijke taak. Wie zou dit in eigen kracht kunnen? Dit wordt ook vaak ervaren in het werk in de gemeenten.

Wat kunnen er een zorgen zijn rondom kerkverlating. Wat kunnen er een vraagstukken in het jeugdwerk naar boven komen die het hart van de belijdenis raken? Wat kunnen er verschillende inzichten zijn in de gemeente waardoor verwijdering dreigt.

Als Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten hebben wij ook niet de antwoorden voor het oprapen. Ook wij worstelen met deze vragen en hebben wijsheid van de Heere nodig om mee te kunnen denken in de gemeenten. Toch merken wij dat het goed is om samen met kerkenraden en gemeenten over deze vragen na te denken. Het kan echt een stapje verder helpen.

Hebt u als kerkenraad behoefte aan advies of begeleiding als het gaat om de zorg voor jongeren, schroom dan niet om contact op te nemen. U kunt dit doen via (0348) 48 99 48 of via kerkenraden@jbgg.nl

279