Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Nieuws voor kerkenraden

De Jeugdbond geeft regelmatig een nieuwsbrief uit met daarin nieuws voor kerkenraden. Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen. Meldt u dan aan.

IMG_4558_I
15 jun 20180 reacties
Samen €615.000 opgehaald
Bijbels onderwijs geeft hoop voor voor vandaag én voor een eeuwige toekomst. Daarom hebben we ons het afgelopen half jaar intensief ingezet voor straatarme gezinnen in Pakistan, dove tieners in Nigeria en verdrukte christenen in India. En met wat een prachtig resultaat! Hartelijk, hartelijk dank!
verder
Bladel 4
16 mei 20180 reacties
Jeugdwerk groeit - presentatie jaarverslag
Elk jaar legt de Jeugdbond verantwoording af over het afgelopen jaar door middel van een jaarverslag. Op maandag 14 mei presenteerde de Jeugdbond het jaarverslag over 2017. De officiële presentatie vindt plaats op de Jeugdwerkdag op 1 juni. Het jaarverslag is te downloaden op:  https://www.jbgg.nl/jaarverslag
verder
sunset-3104809_1280
27 feb 20180 reacties
We twijfelen alleen
Alpha Nederland en BEAM deden onderzoek onder jongeren naar twijfels rondom het christelijk geloof. Dit ‘twijfelonderzoek’ is gedaan onder 875 jongeren. Deze jongeren komen uit de achterban van BEAM en Alpha Nederland. Onder deze jongeren komt 14 procent uit een bevindelijk-gereformeerde kerk, waaronder de Gereformeerde Gemeenten.
verder
Hemel
18 sep 20170 reacties
Praten over de hemel - leren verlangen
Gespannen keek hij mij aan. Zou hij wat hij voelde onder woorden durven brengen? Hoe zou er gereageerd worden? Toen kwam het eruit: “Ik denk dat ik het geen half uur in de hemel uit zou houden”. Ik was wel verbaasd, maar ook heel nieuwsgierig. Want ik verwachtte deze reactie niet bij deze betrokken tiener. Wat ging er in zijn hoofd om?
verder
flock-of-sheep-2252296_1920
19 mei 20170 reacties
Blog: Het verboden woord / Eén of allen?
Kortgeleden was ik te gast bij een gemeente die worstelde met de vraag hoe ze 'de jeugd' meer konden binden aan de gemeente. Zorgen over 'de jeugd' waren er te over, en met een deel van de jongeren was nauwelijks contact meer mogelijk. Maar hoe ga je in gesprek met een kerkenraad over de rol van 'een jeugdouderling' zonder dit woord te noemen?
verder
FotosessieAmersfoort©ceesvdwal_102
13 feb 20170 reacties
In gesprek met catechisanten
De laatste catechisatieavonden komen er weer aan. Nog een aantal lessen voorbereiden en dan zit het seizoen er weer op. Juist de afsluiting en de opening van het nieuwe seizoen bieden ook mogelijkheden om met jongeren in gesprek te gaan rondom een thema op het snijvlak van geloofsleer en actualiteit.
verder
tablet-1075790_1920
13 feb 20170 reacties
“Dat speelt niet in onze gemeente”
Ds. P. van Ruitenburg heeft voor jongeren (en volwassenen) die worstelen met seksverslaving een boekje geschreven. Waarom? Om ze een hart onder de riem te steken en ze te leren omhoog te zien.
verder
FotosessieAmersfoort©ceesvdwal_1
13 feb 20170 reacties
Tieners willen voelen wat echt is
“Tieners stellen vragen. Ze confronteren: ‘Wat moet je met de Bijbel?’ ” Dominee L. Terlouw maakte het op het symposium ‘Bouwen aan vertrouwen’ heel concreet. “Wat bedoelen ze met deze vraag?
verder
love-1100255_1920
15 nov 20160 reacties
Kerk en mediawijs opvoeden - Handreiking
“Als de Heere in je leven komt, gaat je smartphone eruit”. In de kerk en op de catechisatie wordt vaak een link gelegd met nieuwe media; vaak in negatieve zin. Hoe kunnen kerkelijke opvoeders op een verbindende manier het gesprek aangaan rondom mediagebruik?
verder
Kerkklokken-2
10 feb 20170 reacties
Column: "Hulde aan de koster"
Bij 'jeugdwerkers' denk je aan de mensen die vanuit de gemeente betrokken zijn bij de verenigingen: leidinggevenden en de contactpersonen vanuit de kerkenraad. In veel gemeenten is er nog een 'jeugdwerker' die onmisbaar is voor goed lopend jeugdwerk: de koster! Door: Jaco Pons  
verder
Uil
01 dec 20160 reacties
Blog: Waar zijn de vaders in de opvoeding?
Waarom zie ik hier geen vaders? Hoopvol kijken de moeders naar mij: Hij, als enige man, begrijpt het toch wel? “Ik ben al blij dat mijn man thuis is, zodat hij kan oppassen.” “Ja, je weet het he, druk voor de zaak.” Ik herken het wel, maar weet niet of ik het wil begrijpen; vaders die de opvoeding aan hun vrouw over laten.
verder
DSC_0489
15 nov 20160 reacties
Blog: Jongeren en ‘De godvruchtige avondmaalganger’
De Zin-in commissie hield in de achterliggende tijd twee najaarsconferenties over het prachtige boek van Petrus Immens ‘De godvruchtige avondmaalganger’. Ik had het voorrecht een van deze conferenties te leiden. Drie ervaringen.
verder
821