Annuleren

Zoek hier binnen onze website

algemeen website.PNG
15 apr 20190 reacties
Stille week voor Pasen
Deze week vóór Pasen deelt de Jeugdbond elke dag een Bijbeltekst met een klein stukje tekst erbij op de website, op Facebook en op Instagram. We wensen je een goede week toe en gezegende paasdagen!
verder
daniel.PNG
01 apr 20190 reacties
Nieuwe hoofdredacteur Daniël
WOERDEN – Per 1 mei D.V. hoopt ds. A.A. Brugge hoofdredacteur te zijn van Daniël , het jongerenblad van de Gereformeerde Gemeenten. Ds. A.A. Brugge volgt ds. G.W.S. Mulder op die tot 1 januari 2019 hoofdredacteur van Daniël was.
verder
Sacramenten
21 mrt 20190 reacties
Brood en wijn
Een paar weken geleden was ik op zaterdagavond op bezoek in een gemeente. Ik had die avond geen inhoudelijke rol, maar mocht gewoon even meekijken en sfeer proeven. Het is altijd mooi om zo een kijkje te nemen achter de schermen van een vereniging.
verder
patrick-hendry-258316-unsplash
11 mrt 20190 reacties
Biddag voor het klimaat?
Deze week is door het Reformatorisch Dagblad uitgeroepen tot de Week van de schepping . Wel grappig dat het begin van deze week samenvalt met de zogenoemde Klimaatmars - de grootste ooit - die gisteren in Amsterdam werd gehouden. Uiteraard werd dat event niet door het Reformatorisch Dagblad georganiseerd…
verder
VOLGEBOEKT
14 feb 20190 reacties
Tienerdriedaagse volgeboekt
Donderdag 7 februari stond de advertentie van een nieuwe tieneractiviteit in Daniël. In de meivakantie organiseert de Jeugdbond een Tienerdriedaagse. 
verder
Webbanner[4]
06 feb 20190 reacties
Nieuwe tieneractiviteit
Elk jaar werd in de kerstvakantie de Tienerconferentie georganiseerd. Een activiteit die altijd op veel belangstelling kon rekenen. Toch werd er achter de schermen altijd gezocht naar vernieuwing van deze activiteit.
verder
warm-weather-3575167_1280
16 jan 20190 reacties
Wij zoeken jou!
In de afgelopen jaren heeft de Jeugdbond in de kerstvakantie de Tienerconferentie georganiseerd. Telkens waren het prachtige bijeenkomsten waar we met 60 à 70 tieners rondom het Woord van de Heere bezig mochten zijn. Toch merkten we dat het concept aan verfrissing toe was. Je zoekt naar mogelijkheden om tieners op hun manier aan te spreken. Dat was soms best een worsteling.
verder
hiker-1984421_1280
16 jan 20190 reacties
Alles wordt geleid
We zeggen het misschien best makkelijk: de Heere leidt ons leven. Maar er zijn momenten dat je dat heel duidelijk ervaart. De tot stand koming van het thema van de Bondsdagen was in de afgelopen tijd voor mij zo'n moment.
verder
blueprint-964630_1280
17 dec 20180 reacties
Meetlat
We hadden een  gesprek over geloven en hoe hij de stem van de Heere weleens hoorde. Hij was open en eerlijk en bekende dat hij het lastig vond om er over te praten. Vooral in de kerk. “Ik ben bang dat ik de verkeerde woorden gebruik. Of dat ik niet de juiste dingen zeg. Alles wat ik zeg, word naar mijn gevoel direct beoordeeld en langs een meetlat gelegd.” Ik moest eraan denken toen ik pas een oud Joods verhaal las.
verder
markus-spiske-773758-unsplash
14 dec 20180 reacties
Vijf tips over werkvormen
Barometer, omgekeerde opdracht, oogstboom, hotball, aanvulzin, theorieloper, even buzzen tussendoor, brillen, tijdlijn, talent in beeld, ferrari of waslijn. Werkvormen en nog eens werkvormen. Werkvormen werken! En daarom geven we vijf gouden tips.
verder
Advent
14 dec 20180 reacties
Je bent wat je liefhebt
“Happy times. Alles voor een onvergetelijke feestmaand”, zo lokt Leidsche Rijn Centrum mensen naar de winkels. Black Friday, Sinterklaas, Adventkalenders, Kerst. Het is de liturgie van onze tijd. Een liturgie van verlangen naar moderne versies van goud, wierook en mirre. Een zoektocht naar geluk. Tevergeefs.
verder
dank
07 dec 20180 reacties
Vrijwilligers bedankt!
Vandaag is het de nationale vrijwilligersdag! 
verder
391