Annuleren

Zoek hier binnen onze website

BLOG JONGEREN
22 mrt 20180 reacties
Blog: Onbezorgd
Ze schreef haar bericht begin januari. Het werd meer dan 150.000 keer ‘geliked’ en duizenden keren gedeeld op Facebook. De inhoud raakte lezers. 
verder
BLOG LEIDING
22 mrt 20180 reacties
Blog: Pro Deo
Met een wijds gebaar opende ze de deur van de snackbar, terwijl ze de jongen voor mij, keurend bekeek. Die keek niet op of om. Ik denk dat hij ongeveer vijftien jaar was. Hij liep al sjokkend - uiteraard met bijbehorende oordopjes - naar binnen. Niet gehinderd door de deur, want die was inmiddels geopend door de dame die van binnen kwam en de deur gracieus opende.
verder
BLOG_JONGEREN
08 mrt 20180 reacties
Blog: Treinreis
Misschien reis je weleens met de trein. Voor je studie, werk of een dagje uit. Prima vervoermiddel. Maar je moet wel op tijd zijn. Als de conducteur fluit, gaan de deuren dicht en vertrekt de trein. Ben je te laat? Dan blijf je achter. Misschien trok je nog wel  een sprintje om de trein te halen. Flink balen als de deuren net voor je neus dicht gaan. Maar te laat is te laat.
verder
BLOG_LEIDING
08 mrt 20180 reacties
Blog: Met hart en nieren
We zaten langs de kant. Ons team moest even wachten tot we weer aan de beurt waren om een potje volleybal te spelen. Fanatiek als we waren, wilden we natuurlijk winnen. Helaas stonden we er niet zo goed voor, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was vooral gezellig om met twee teams van de vereniging mee te doen aan het toernooi, samen met een groot aantal andere teams uit de gemeente. 
verder
BLOG JONGEREN 2018-04
22 feb 20180 reacties
Blog: Eng he
Mijn vriendin vertelt me over een gesprek wat ze laatst met haar dochtertje had. Ze hadden samen uit de Bijbel gelezen. Het ging over de alomtegenwoordigheid van God. Dat God overal is en ons altijd kan zien. “Eng hé mama”, reageerde ze. 
verder
BLOG LEIDINGGEVENDEN 2018-04
22 feb 20180 reacties
Blog: Niet vanzelfsprekend
Tijdens een studiedag van het Hoornbeeck College verzorgde ik een workshop voor docenten over de kerk in 2032. Het jaar 2032 zal wel ontleend zijn aan de visie van het ‘Platform Onderwijs2032’ over het onderwijs van de toekomst. Het was in ieder geval een aardig gedachte-experiment om samen eens na te gaan hoe de kerk er in 2032 uit zou zien en wat dit voor ons nu te betekenen heeft. Zo’n verkenning heeft natuurlijk iets heel voorlopigs.
verder
BLOG JONGEREN 2018-03
08 feb 20180 reacties
Blog: Haast
Het nieuwe jaar is niet meer zo nieuw. De goede voornemens wellicht niet meer zo goed. De lege agenda voor 2018 niet meer zo leeg. Zo haasten we ons opnieuw een volgend jaar in en zijn we druk met allerlei belangrijke, nieuwe dingen. 
verder
BLOG LEIDING 2018-03
08 feb 20180 reacties
Blog: Wortelhang
Ik heb iets met onze Vlaamse zuiderburen. Misschien komt dit doordat mijn opa (naar wie ik vernoemd ben) geboren is in België. Toegegeven: deels zit dat in de voorliefde voor een trappist of voor grofgesneden frieten met mayo. Maar waar ik echt een zwak voor heb, is voor hun prachtige taal. Waar we hier elkaar de loef afsteken met taalverplatting en versimpeling, gebruiken zij onze taal met vlag en wimpel, om uit te drukken wat ze echt bedoelen.
verder
BLOG JONGEREN
25 jan 20180 reacties
Blog: Fooitje
Het was zondagmiddag en we zaten samen als gezin aan tafel te genieten van de maaltijd. Wat een zegen om een dag zoals deze te hebben. Geen werk, geen verplichtingen, geen social media. Maar tijd voor Gods Woord en tijd voor elkaar. Al is iedere zondag ook niet altijd hetzelfde, toch blijft het een grote zegen.  
verder
BLOG LEIDING
25 jan 20180 reacties
Blog: Leg het me uit
Als leidinggevende van een vereniging heb je één van de mooiste taken die je kunt hebben binnen je kerkelijke gemeente. Of je nu de -12 club doet of de +16 vereniging, je trekt met jongeren op en dat is een prachtige uitdaging. Een leidinggevende heeft dan ook een hart voor kinderen of jongeren. Als leidinggevende zet je je in voor hen en stel je hun belangen voorop. Je bent betrokken bij hun leven en je verdiept je in waar kinderen en jongeren mee bezig zijn. Maar een leidinggevende heeft ook de taak om de Bijbel uit te leggen en dat is de móóiste taak. De Bijbel is het Woord van God dat Hij ons gegeven heeft. Het Woord waarin Hij ons vertelt van zonde en genade. Deze Boodschap mag jij doorgeven. Naast dat dit de mooiste taak is, is dit ook de moeilijkste taak.  
verder
1_BLOG leiding
04 jan 20180 reacties
Blog: Werken vanuit de hoop
Jarenlang bestond het logo van de Jeugdbond uit een gestileerde troffel en zwaard. Het beeld was ontleend aan Nehemia, die de muren van Jeruzalem herbouwde. Omdat vijandige legers hen aan wilden vallen, werkten de mannen met een troffel in de hand en een zwaard aan hun heup. Ze moesten zowel de muur opbouwen als de vijand af kunnen slaan. Ze werkten onder de inspirerende leiding van Nehemia.
verder
1_Blog
03 jan 20180 reacties
Blog: Het is maar een tattoo
“Goedemorgen meneer!” Als hij zich naar me toedraait, slik ik even. Een gezicht, getekend met tattoos en verminkt met piercings. “Ik ben van het Bijbelcentrum hier een eindje verderop. Mag ik u een folder aanbieden over God?” Er ontstaat een gesprekje. Mijn vragen worden gevolgd door korte antwoorden.
verder
377